Stichting N.O.O.K
Opgericht in januari 2004
onder auspiciƫn van de N.P.O
Slide

Mededelingen

Mededelingen

Het hele jaar door verwisselen er duiven van eigenaar. In de winter zijn er dat meer dan in de zomer. Tijdens het vliegseizoen gaat het in het hoofdzaak om eerste prijswinnaars, alhoewel ook de latere series jonge duiven van de kwekers dan in trek zijn. Handel is er altijd en daar is ook niets mis mee. Zeker als op de stamkaarten het logo van N.O.O.K. staat. Men weet dan dat men onder bepaalde garantie-voorwaarden koopt. Zowel met de afstamming als met de gezondheid is dan alles in orde. Garantie omtrent vlieg- en/of kweekkwaliteiten zijn uiteraard niet te geven.

N.O.O.K. is een keurmerk dat in de duivensport steeds meer aanzien krijgt. Zelfs internationaal wordt al over N.O.O.K. gesproken.

In de toekomst is N.O.O.K. van plan om met eigen ringen op de markt te komen. Nog meer herkenning van de aangeslotenen. Hierover hebben al gesprekken plaatsgevonden met het N.P.O.-bestuur. Zij stonden er niet afkeurig tegenover en denken mee over de praktische uitvoering. Zij zijn ook best een beetje trots dat Nederland als eerste duivenland ter wereld een keurmerk geeft bij de verkoop van duiven.

Wie ook graag wil toetreden of meer over N.O.O.K. wil weten kan bellen met Leo Snel, T: 030-2733536

Roel den Dulk, secretaris N.O.O.K.